Onze favoriete borrelhapjes

Als er vrienden langskomen of er valt iets te vieren, dan komen er al snel kcal rijke snacks op tafel te staan. Zoals kaasjes, worst, chips en smeersels. Aangezien er vrij veel momenten zijn waarop er snacks op tafel komen, hebben we gekeken welke supersnelle slanke producten je uit de supermarkt kunt halen om op tafel te zetten. Doe er je voordeel mee!

Rijg vers fruit zoals druiven, aardbeien of stukjes kiwi om en om aan een lange sateprikker. Je kunt ook een schaal vullen met allerlei fruit zoals mango, blauwe bessen, frambozen en meloen. Wedden dat het fruit als eerste op zal zijn?

Snel kcal besparen met je fruit:


Banaan: 95 kcal/ 100 gram –> Aardbeien: 29 kcal/ 100 gram
Tip: ga voor kcal arm fruit zoals galiameloen, frambozen, bosbessen, perzik of peer.

Een gekookt eitje staat binnen 10 minuten op tafel. Hoe lekker om een gekookt eitje te combineren met een plakje ham of kipfilet? Of wat dacht je van een gekookt eitje door tweeën met wat filet american erop? Smullen maar!

Simpeler en sneller dan dit kan bijna niet: olijven. Heerlijk om ook eens een variatie te maken van groene olijven, zwarte en bijvoorbeeld knoflook. Leuk om te serveren met een lauriersblaadje of verse tijm en wat sateprikkers.

Snel kcal besparen met je olijven:

Zwarte olijven op waterbasis: 130 kcal/ 100 gram –> 100 gram Italiaanse olijvenmix in olijfolie: 285 kcal/100 gram

Hoe lekker, een toastje met een spread. Vul wat schaaltjes met verschillende toastjes en smeersels uit de receptenbundel en je hebt al wat lekkers op tafel staan!

Snel kcal besparen met je toastjes:

1 stukje kruidenboter stokbrood: 68 kcal –> 1 toastje Melba toast: 13 kcal

Kaasjes, wat zijn ze heerlijk maar helaas ook zo kcal rijk. Zeker borrelkaasjes bevatten veel vetten. Tip: hoe hoger het getal op de kaas, hoe meer kcal het bevat. Dus ga liever voor een 30+ dan 48+ kaasje. Ook verschilt het nogal per kaasjes van dezelfde soort kaas hoeveel kcal het bevat. Vergelijk dus de etiketten in de supermarkt. En nog een bonustip: koop een kleine portie, want wat open is gaat op 😉

Snel kcal besparen met je kaas:

Roombrie 60+ bevat: 355 kcal/ 100 gram –> Hüttenkäse bevat: 91 kcal/ 100 gram