Onze favorieten brunch producten

Tijdens de lunch wordt er vaak gekozen voor brood. Dit kan verschillen van een boterham, tot een pistolet en een luxer broodje. Wanneer je voor brood kiest, ga dan het liefst voor de volkoren variant. Dit zorgt ervoor dat je langer vol zit en kan helpen om het snaaien aan het einde van de middag tegen te gaan. Voorbeelden zijn: volkorenbrood, volkorenpistolet, volkorenbol en een driehoekje.

   

Snel kcal besparen met je brood:

1 Italiaanse bol = 213 kcal en 1,0 gram vezels à 1 snee volkorenbrood = 82 kcal en 2,3 gram vezels

Crackers zijn een prima keuze voor de brunch! Kies ook hier voor de volkoren variant. Vaak kan je van die luchtige crackers zo 3 of meer op, terwijl je van de volkorenvariant er aan 1 of 2 genoeg hebt. Hieronder staan enkele voorbeelden van crackers die goed vullen.

   

Snel kcal besparen met je crackers:

1 Ah stevige speltcracker= 120 kcal -> 1 wasa vezelrijk cracker= 33 kcal

Als afwisseling of als toevoeging aan je brunch is het ook lekker om eens te kiezen voor soep. Als je gaat voor een lunch met alleen soep, kies dan voor een soep die veel groente bevat en/of gebonden is. Goed gevulde en gebonden soepen geven je namelijk lang een vol gevoel, dus je hebt hier in principe geen brood bij nodig. Ga je voor soep als toevoeging naast je brood? Kies dan liever voor een bouillon, deze bevatten doorgaans weinig kcal. Hieronder keuzes uit de supermarkt die onder de 50 kcal per 100 ml zitten.

 

Snel kcal besparen met je soep:

100 ml pindasoep = 109 kcal à 100 ml opkikker rundvlees = 4 kcal

We hebben natuurlijk keuze uit 1001 soorten beleg, maar welke moet je nou nemen en welke kan je beter laten staan? Mocht je liever hartig beleg op je brood hebben, kies dan voor magere vleeswaren en 30+ kaas. Dit kan je afwisselen door ook groente op je brood te doen! Liever zoet beleg? Ga dan voor halvajam of fruit.

Snel kcal besparen met je beleg:

20 gram nutella = 108 kcal à 20 gram halvajam = 24 kcal

Tegenwoordig bestaan er allerlei soorten sapjes met verschillende soorten fruit en ook zelfs groente! Zeker bij een uitgebreide brunch, is zo’n sapje toch wel heel erg lekker. Maar maak hierin wel de beste keuze en kies voor sapjes die versgeperst zijn, zonder toegevoegde suikers. Het lekkerste is natuurlijk als je het zelf perst, dan weet je zeker dat er geen toevoegingen in zitten. Maar blijf kritisch: ook natuurlijke suikers zijn suikers en bevatten dus veel calorieën!

Snel kcal besparen met je sapje:

200 ml Coolbest = 98 kcal à 200 ml Appelsientje appelsap halfzoet = 62 kcal