Onze favoriete toetjes

Of je nou bij een restaurant bent, of gewoon thuis, schepijs is een vaak gekozen toetje voor na de warme maaltijd. Wanneer je voor ijs kiest, is het verstandig om voor sorbetijs te kiezen omdat deze vaak op basis zijn van fruit. IJs op basis van room bevatten doorgaans meer kcal, dus kan je er vaak wat minder van eten.

Snel kcal besparen met je schepijs:

1 bolletje stracciatella roomijs = 120 kcal à 1 bolletje mango sorbetijs 57 kcal

Naast schepijs is er ook nog de keuze om voor ijslolly’s te gaan. Hieronder vallen de waterijsjes, cornetto’s magnums etc. Als je voor een ijslolly gaat, kies dan een ijslolly op waterbasis, omdat deze doorgaans minder kcal bevatten dan die op basis van room.

 

Snel kcal besparen met je ijslolly:

Oreo Ice cream = 236 kcal à raketje = 42 kcal

Fruit is altijd een slimme keuze als toetje. Het bevat weinig kcal en is nog super lekker ook! Maak spiesjes of een lekkere salade met verschillende soorten fruit.

Snel kcal besparen met je fruit:

Bananensplit = 390 kcal à Meloen met aardbei en munt = 52 kcal

Vla nemen na de warme maaltijd is echt typisch Nederlands. Tegenwoordig bestaat er een enorme keuze aan allerlei soorten vla, die allemaal tussen de 70 en 100 kcal bevat/ 100 ml. Kies naast vla ook eens voor yoghurt om kcal te besparen!

.    

Snel kcal besparen met je vla/ yoghurt:

100 gram karamel zeezout vla = 155 kcal à 100 gram magere yoghurt aardbei = 36 kcal

In restaurants staan naast verschillende soorten ijs, ook vaak andere lekkernijen op het menu. Denk aan lavacake, tiramisu, cheesecake, baverois en noem het maar op. Wij hebben even de meest voorkomende kcal bommetjes op een rijtje gezet. De tip die we je willen meegeven is: deel die lekkere toetjes met elkaar! Zo krijg je maar de helft van de kcal binnen, maar kan je toch genieten van de smaak van dat ene lekkere toetje.

Cheesecake: 425 kcal Crème brûlée: 475 kcal        Lavacake: 385 kcal               Apfelstrudel: 355 kcal            Tiramisu: 480 kcal

Snel kcal besparen met je kcal bommetje:

Sharing = Caring. Heerlijk genieten en maar de helft van de kcal. Top toch?