Geroosterde groenten uit de oven

- Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de paprika, venkel, courgette, ui en knoflook in grove stukken en schep om met de rest van de olie. Breng op smaak met peper en zout. Vet de ovenschaal in. Doe de groenten in de ovenschaal. Leg de tomaatjes erop en bak de groenten 20-25 min. in de hete oven.
- Pluk ondertussen de blaadjes van het basilicum en maal ze met de pijnboompitten fijn in de keukenmachine of met de staafmixer. Schenk ⅔ van de olijfolie erbij. Breng de basilicumsaus op smaak met peper en zout. Rooster de pijnboompitten kort in een droge koekenpan goudbruin.
- Besprenkel voor serveren met de basilicumsaus. De groenten kunnen koud of warm geserveerd worden.
Voor vier personen:
- 1 el pijnboompitten
- 15 g basilicum (bakje)
- 75 ml olijfolie
- 1 puntpaprika
- 1 venkelknol
- 1 courgette
- 250 g cherrytomaten aan de tak (bakje)
- peper
- zout
- 1 uit
- 2 knoflookteentjes
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie: 255 kcal
Eiwitten: 4 g
Koolhydraten: 10 g
Vetten: 21 g
Waarvan verzadigd: 3 g
Natrium: 10 mg
Vezels: 4 g