
Recepten week 2
We helpen je een handje op weg met de avondmaaltijden, de recepten van week 2 vind je op deze pagina! Wat kan je daarnaast nog doen? Je moet natuurlijk overdag ook eten! Dus zorg ervoor dat je die boodschappen ook in huis haalt (tip: doe 1 keer per week boodschappen, dan zijn de verleidingen het kleinst). Ga er dus even voor zitten en plan wat je deze week overdag gaat eten. Met deze download word je een handje op weg geholpen!
Wij hebben in ieder geval alvast de boodschappen voor de warme maaltijden voor je op een rij gezet:
Maandag: Groentelasagna

- Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergines in dunne lange plakken.
- Leg de aubergines even kort in een pan met wat olie en besprenkel ze met wat peper en zout.
- Snij de cherrytomaatjes doormidden en de ui + knoflook in stukjes en bak dit in een koekenpan
- Voeg ondertussen het (vegetarische)gehakt toe in de koekenpan en voeg na ongeveer 5 minuten de spinazie in delen toe.
- Voeg zodra de spinazie geslonken is ook de tomatensaus en een flinke snuf peper en zout toe en laat het mengsel nog een paar minuten op een laag vuur pruttelen. Halveer ondertussen de olijven.
- Bedek nu de bodem van een ovenschaal met de plakken aubergine, gevolgd door ongeveer een derde van het gehakt mengsel en de helft van de olijven.
- Maak zo nog twee lagen, alleen gebruik in de laatste laag cottage cheese in plaats van olijven.
- Zet de ovenschaal in de oven en bak in 30 minuten goudbruin
Voor twee personen:
Ingredienten
- 1 aubergine
- 150 g mager rundergehakt/ vegetarisch gehakt
- 200 g verse spinazie
- 200 g tomatensaus
- 75 g zwarte olijven
- 100 g cottage cheese
- 1 uitje
- 1 teentjes knoflook
- peper
- zout
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie: 334 kcal
Eiwitten: 21 g
Koolhydraten: 13 g
Vetten: 19 g
Waarvan verzadigd: 4 g
Vezels: 14 g
Dinsdag: Stamppot andijvie met spekjes

- Kook de aardappelen in 15-20 min gaar en giet ze af
- Bak ondertussen de spekreepjes bruin en krokant, totdat het meeste vet uit het vlees is. Laat de spekreepjes uitdruipen op keukenpapier
- Pureer de aardappelen samen met een scheutje melk en roer de andijvie er rauw doorheen
- Bestrooi de stamppot met de spekjes, eetsmakelijk!
Voor twee personen:
Ingrediënten
- 600 gram extra kruimige aardappelen (al geschild)
- Scheutje melk
- 400 gram rauwe andijvie
- 125 gram magere spekjes
Als je vegetarisch eet, kan je de spekjes vervangen voor vegetarische speckjes
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie: 391 kcal
Eiwitten: 14,3 g
Koolhydraten: 57,2 g
Vetten: 7,1 g
Waarvan verzadigd: 3,7 g
Vezels: 8,1 g
Woensdag: Wraps met spinazie, avocado en kip

- Bak de kipfilet in olijfolie tot het gaar is en gooi de roerbakmix bij de kip
- Strooi de kruiden over het geheel en voeg 100ml koud water toe, laat het ca. 5 minuten sudderen
- Serveer de wrap samen met 1/4 avocado een handje gerapte kaas en een 2 theelepels creme fraiche
Indien je vegetarisch eet, kan je dit ook eten zonder kipfilet, neem dan wat extra bonen of kaas
Heb je ingrediënten over? Neem het mee als lunch naar werk!
Voor twee personen:
Ingrediënten
- Meergranen wraps
- Mexicaanse roerbakmix (400 gram)
- 1 avocado
- 125 gram kipfilet
- AH Taco seasoning mix
- gerapte kaas (30+)
- creme fraiche light, klein bakje
- (eventueel bladspinazie)
Als je vegetarisch eet, kan je de kip weglaten (ook dan is het nog super verzadigend)
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie: 485 kcal
Eiwitten: 36,6 g
Koolhydraten: 27 g
Vetten: 21,3 g
Waarvan verzadigd: 6,5 g
Vezels: 5,8 g
Donderdag: Pompoensoep met feta & munt

En zo doe je het:
- Snipper de ui. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui op laag vuur. Meng de pompoenstukjes en tomatenpuree door de ui en bak 3 min. mee. Roer de honing en crème fraîche erdoor. Schenk de bouillon in de pan en breng opnieuw aan de kook.
- Draai het vuur lager en laat de soep afgedekt 30 min. zachtjes koken. Pureer met een staafmixer. Breng pittig op smaak met groene tabasco. Schep de soep in de kommen. Snijd de munt fijn. Verkruimel de kaasblokjes boven de soep en garneer met de munt.
Voor twee personen:
Ingrediënten
- 1 ui
- 400 gram pompoenstukjes (voorgesneden)
- 1 eetlepel olijfolie
- 70 gram tomatenpuree (uit blikje)
- 1 theelepel honing
- 100 ml creme fraiche light
- 500 ml kippenbouillon
- 1 tl groene tabasco
- paar blaadjes verse munt
- 150 gram feta (kaasblokjes)
- eventueel een volkorenstokbroodje om lekker in de soep te dopen
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie: 334 kcal
Eiwitten: 16,9 g
Koolhydraten: 21,5 g
Vetten: 19,5 g
Waarvan verzadigd: 10 g
Vezels: 4,5 g
Indien je het met 5 stukjes volkoren stokbrood eet, kom je uit op 428 kcal! Ook helemaal goed 🙂
Vrijdag: Snelle Gnocchischotel

En zo doe je het:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de courgette in hele kleine blokjes en kook de gnocchi in een paar minuutjes gaar. Zodra ze boven komen drijven zijn ze gaar.
- Verwarm wat olie in een koekenpan en doe de courgette erin. Voeg de Provinciaalse kruiden samen met een flinke snuf peper en zout toe. Er moet vocht uit de courgette verdwijnen, anders wordt je ovenschotel te nat.
- Pak een ovenschotel en doe er het courgettemengsel in.
- Snijd de tomaten en de mozzarella in plakjes.
- Leg op het courgettelaagje alle tomatenplakjes en de helft van de mozzarella om en om in twee rijen.
- Vul het midden op met de gnocchi en daar overheen de mozarella
- Doe de schotel in de oven bak ongeveer 20 minuten, totdat de mozzarella gesmolten is.
Voor twee personen:
Ingrediënten
- 250 gram gnocchi (bij voorkeur vers van de Italiaan)
- 1 courgette
- 1 eetlepel gedroogde Provinciaalse kruiden
- 2 tomaten
- 2 bollen mozzarella (liefste light, indien je die niet kan vinden 0,5 bol per persoon)
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie: 399 kcal
Eiwitten: 19,9 g
Koolhydraten: 51 g
Vetten: 11,8 g
Waarvan verzadigd: 7,3 g
Vezels: 3,1 g