Ge­roos­ter­de groen­ten uit de oven

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de paprika, venkel, courgette, ui en knoflook in grove stukken en schep om met de rest van de olie. Breng op smaak met peper en zout. Vet de ovenschaal in. Doe de groenten in de ovenschaal. Leg de tomaatjes erop en bak de groenten 20-25 min. in de hete oven.
  2. Pluk ondertussen de blaadjes van het basilicum en maal ze met de pijnboompitten fijn in de keukenmachine of met de staafmixer. Schenk ⅔ van de olijfolie erbij. Breng de basilicumsaus op smaak met peper en zout. Rooster de pijnboompitten kort in een droge koekenpan goudbruin.
  3. Besprenkel voor serveren met de basilicumsaus. De groenten kunnen koud of warm geserveerd worden.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)

Energie: 255 kcal
Eiwitten: 4 g
Koolhydraten: 10 g
Vetten: 21 g
Waarvan verzadigd: 3 g
Natrium: 10 mg
Vezels: 4 g

Hartige taart met cherrytomaatjes

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de bloemkool in kleine stukken en kook in ongeveer 12 minuten gaar in een pan met water.
  2. Snijd de uien in ringen en de knoflook in kleine stukjes. Verwarm een scheut olijfolie in een pan en bak de uitjes, knoflook en takjes tijm in ongeveer 10 minuten op laag vuur. Voeg op het laatst wat peper en zout toe.
  3. Vet een quichevorm in met wat olijfolie en bedek de bodem en de randen met het filodeeg.
  4. Giet de bloemkool af, laat goed uitlekken en pureer samen met een flinke snuf peper en zout tot een fijne puree. (dit kan evt. ook in een keukenmachine)
  5. Verdeel de puree over de bodem en strooi hierover het uivmengsel.
  6. Halveer vervolgens de tomaatjes en verspreid over de bodem. Maak af met wat peper en zout.
  7. Bak in 20 minuten in de oven en serveer warm.

Voor twee personen:

  • Ingredienten
    • 5 vellen filodeeg (ontdooid)
    • 1 kleine bloemkool
    • 2 rode uien
    • 1 teentje knoflook
    • tijm
    • 350 gr gekleurde cherrytomaatjes
    • Peper
    • zout

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)

Energie: 360 kcal
Eiwitten: 4 g
Koolhydraten: 9 g
Vetten: 15 g
Waarvan verzadigd: 2 g
Vezels: 4 g

Groentelasagna

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergines in dunne lange plakken.
  2. Leg de aubergines even kort in een pan met wat olie en besprenkel ze met wat peper en zout.
  3. Snij de cherrytomaatjes doormidden en de ui + knoflook in stukjes en bak dit in een koekenpan
  4. Voeg ondertussen het (vegetarische)gehakt toe in de koekenpan en voeg na ongeveer 5 minuten de spinazie in delen toe.
  5. Voeg zodra de spinazie geslonken is ook de tomatensaus en een flinke snuf peper en zout toe en laat het mengsel nog een paar minuten op een laag vuur pruttelen. Halveer ondertussen de olijven.
  6. Bedek nu de bodem van een ovenschaal met de plakken aubergine, gevolgd door ongeveer een derde van het gehakt mengsel en de helft van de olijven.
  7. Maak zo nog twee lagen, alleen gebruik in de laatste laag cottage cheese in plaats van olijven.
  8. Zet de ovenschaal in de oven en bak in 30 minuten goudbruin

Voor vier personen:

Ingredienten

  • 2 aubergines
  • 300 g mager rundergehakt/ vegetarisch gehakt
  • 400 g verse spinazie
  • 400 g tomatensaus
  • 150 g zwarte olijven
  • 200 g cottage cheese
  • 1 uitje
  • 2 teentjes knoflook
  • peper
  • zout

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)

Energie: 334 kcal
Eiwitten: 21 g
Koolhydraten: 13 g
Vetten: 19 g
Waarvan verzadigd: 4 g
Vezels: 14 g

Kerst Appeltaart

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Haal de bladerdeeg uit de vriezer en ontdooi 3 bladerdeegplakken
  3. Schil de appel en snijd in dunne plakjes en druk kerststerren uit 1 bladerdeegplak
  4. Mix een in bakje een handje rozijnen met een theelepel kaneel en wat zoetstof
  5. Bedek je ovenschaaltje met bladerdeeg, vul eerst op met je rozijnmengsel en daar bovenop je appelplakjes naast elkaar
  6. Bedek je appeltaartje met je kerststerren en zet voor 15 minuutjes in de oven
  7. Afkoelen en genieten maar!

Voor vier personen:

Ingredienten

  • 3 bladerdeegplakken
  • 2 appels
  • handje rozijnen
  • zoetstof
  • kaneel
  • kerstster vormpje
  • klein ovenschaaltje

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)

Energie: 133 kcal
Eiwitten: 1,2 g
Koolhydraten: 17 g
Vetten: 6,2 g
Waarvan verzadigd: 2,7 g
Vezels: 1,5 g

Bloemkoolrijst met kipfilet

  1. Kruid de kipfilet met de Ras el Hanout kruiden
  2. Bak de kip met de olijfolie in een wokpan tot deze gaar zijn
  3. Voeg daarna de paprika en (bevroren) tuinerwten toe en bak deze 3 min mee
  4. Voeg als laatst de bloemkoolrijst toe en bak het geheel op hoog vuur nog 2 min, eetsmakelijk!

voeg eventueel naar smaak nog wat Ras el Hanout kruiden toe aan het geheel

Voor twee personen:

Ingrediënten

  • 400 gram bloemkoolrijst
  • 1 rode paprika
  • 200 gram tuinerwten (uit het vriesvak)
  • 150 gram kipfilet
  • Ras el Hanout kruiden (bv van Jonnie Boer)

Als je vegetarisch eet, kan je de kip ook vervangen voor een handje cashewnoten

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)

Energie: 276 kcal
Eiwitten: 33,7 g
Koolhydraten: 23,4 g
Vetten: 3,3 g
Waarvan verzadigd: 1,0 g
Vezels: 9,9 g

Stamppot andijvie met spekjes

  1. Kook de aardappelen in 15-20 min gaar en giet ze af
  2. Bak ondertussen de spekreepjes bruin en krokant, totdat het meeste vet uit het vlees is. Laat de spekreepjes uitdruipen op keukenpapier
  3. Pureer de aardappelen samen met een scheutje melk en roer de andijvie er rauw doorheen
  4. Bestrooi de stamppot met de spekjes, eetsmakelijk!

Voor twee personen:

Ingrediënten

  • 600 gram extra kruimige aardappelen (al geschild)
  • Scheutje melk
  • 400 gram rauwe andijvie
  • 125 gram magere spekjes

Als je vegetarisch eet, kan je de spekjes vervangen voor….

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)

Energie: 391 kcal
Eiwitten: 14,3 g
Koolhydraten: 57,2 g
Vetten: 7,1 g
Waarvan verzadigd: 3,7 g
Vezels: 8,1 g

Wraps met spinazie, avocado en kip

  1. Bak de kipfilet in olijfolie tot het gaar is en gooi de roerbakmix bij de kip
  2. Strooi de kruiden over het geheel en voeg 100ml koud water toe, laat het ca. 5 minuten sudderen
  3. Serveer de wrap samen met 1/4 avocado een handje gerapte kaas en een 2 theelepels creme fraiche

Indien je vegetarisch eet, kan je dit ook eten zonder kipfilet, neem dan wat extra bonen of kaas

Heb je ingrediënten over? Neem het mee als lunch naar werk!

Voor twee personen:

Ingrediënten

  • Meergranen wraps
  • Mexicaanse roerbakmix (400 gram)
  • 1 avocado
  • 125 gram kipfilet
  • AH Ta­co sea­so­ning mix
  • gerapte kaas (30+)
  • creme fraiche light, klein bakje
  • (eventueel bladspinazie)

Als je vegetarisch eet, kan je de kip weglaten (ook dan is het nog super verzadigend)

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)

Energie: 485 kcal
Eiwitten: 36,6 g
Koolhydraten: 27 g
Vetten: 21,3 g
Waarvan verzadigd: 6,5 g
Vezels: 5,8 g

Vega stamppot met zongedroogde tomaten

We houden wel van een kliederboel tijdens het koken 😉

  1. Kook de aardappelen in 15-20 min gaar en giet ze af en bewaar wat van het kookvocht.
  2. Snijd de tomaatjes in stukjes. Pel de knoflook en pers hem fijn.
  3. Stamp de aardappels fijn met de andijvie, ¾ van de tomatenstukjes en ca. 5 el kookvocht. Rasp er ¾ van de parmezaan door. Breng de stamppot op smaak met tomaten en knoflook, zout en peper.
  4. Verdeel de stamppot over diepe borden, rasp of schaaf een beetje parmezaan erover, bestrooi met de overige tomaatjes.

Voor twee personen:

Ingrediënten

  • 600 gram extra kruimige aardappelen (al geschild)
  • 400 gram rauwe andijvie
  • zongedroogde tomaten (40 gram = 8 eetlepels)
  • Parmezaanse kaas, ca 50 gram
  • 1 teentje knofloook

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)

Energie: 427 kcal
Eiwitten: 17,7 g
Koolhydraten: 59,5 g
Vetten: 10,9 g
Waarvan verzadigd: 4,3 g
Vezels: 9,7 g

Spinazie Lasagne

  1. Verwarm de oven op 180 graden
  2. Snijd de courgette in de lengte in dunne plakken
  3. Fruit de ui samen met de knoflook in eetlepel olijfolie en voeg de rundergehakt toe
  4. Voeg de Passata toe en laat het 5 min rustig koken
  5. Gril ondertussen in een andere pan de plakken courgette in olijfolie met zout & peper, totdat het meeste vocht eruit is.
  6. Schenk een dun laagje tomatensaus in de ovenschaal en strooi daar een laag spinazie overheen en dek af met een laag lasagnebladen. Dek weer af met een laag tomatensaus en leg daarop als laag de courgette. Maak zo ook nog een laag met spinazie en met lasagnebladen. Eindig met een laag tomatensaus. Bestrooi met de kaas en zet de schaal ca. 45 min. in de oven.

Voor twee personen:

Ingrediënten

  • Lasagnebladen
  • 400 gram spinazie
  • 1 courgette
  • 150 gram magere rundergehakt
  • pakje passata
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie
  • zout & peper

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)

Energie: 473 kcal
Eiwitten: 37,3 g
Koolhydraten: 43,2 g
Vetten: 15,6 g
Waarvan verzadigd: 7,5 g
Vezels: 5,6 g

Tagliatelle met zalm en prei

  1. Verwarm de oven op 200 graden
  2. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Was ondertussen de prei en snijd in dunne ringen. Giet de pasta af, meng hem in de pan met de room en prei en warm dit nog 1 min. door.
  3. Snijd de zalmfilets in 2 stukken. Doe de pasta in een ovenschaal. Druppel wat citroensap over de zalmfilets en breng ze op smaak met peper en zout. Leg ze tussen de pasta. Halveer de tomaten. Leg de tomaatjes tussen de pasta met de zijkant naar boven. Strooi de kruiden en wat peper over de schotel.
  4. Laat het gerecht in het midden van de oven in 20-25 min. goudbruin en

Voor twee personen:

Ingrediënten

  • 150 gram rauwe volkorenpasta
  • 150 gram rauwe zalm (kan ook met zalmsnippers eventueel)
  • 80 ml kookroom light
  • 1 prei
  • 250 gram cherrytomaten
  • citroen(sap)

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)

Energie: 494 kcal
Eiwitten: 28,4 g
Koolhydraten: 59,6 g
Vetten: 13,6 g
Waarvan verzadigd: 3,8 g
Vezels: 10,0 g

Biefstuk met balsamico-creme

  1. Verwarm de oven op 180 graden
  2. Verdeel de aardappeltjes over de ovenplaat en bak deze in 15-20 min goud bruin
  3. Kook de sperziebonen & erwtjes volgens aanwijzing van de verpakking
  4. Bak de biefstuk op een hoog vuur 1 minuut per kant lichtbruin. Draai het vuur iets lager. Keer het vlees geregeld, houd het in beweging en bak 5 minuten voor een medium biefstuk. Haal de biefstuk uit de pan, dek deze af met aluminiumfolie en laat 2 minuten rusten.
  5. Snijd de biefstuk in reepjes en serveer met de balsamico-creme, eetsmakelijk!

Voor twee personen:

Ingrediënten

  • 2 (kogel)biefstukjes
  • 200 gram sperziebonen
  • 100 gram tuinerwten
  • 400 bakaardappeltjes
  • 2 eetlepels vloeibare bak-en braad
  • zout & peper naar smaak

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)

Energie: 494 kcal
Eiwitten: 28,4 g
Koolhydraten: 59,6 g
Vetten: 13,6 g
Waarvan verzadigd: 3,8 g
Vezels: 10,0 g

Snelle Gnocchischotel

En zo doe je het:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de courgette in hele kleine blokjes en kook de gnocchi in een paar minuutjes gaar. Zodra ze boven komen drijven zijn ze gaar.
  3. Verwarm wat olie in een koekenpan en doe de courgette erin. Voeg de Provinciaalse kruiden samen met een flinke snuf peper en zout toe. Er moet vocht uit de courgette verdwijnen, anders wordt je ovenschotel te nat.
  4. Pak een ovenschotel en doe er het courgettemengsel in.
  5. Snijd de tomaten en de mozzarella in plakjes.
  6. Leg op het courgettelaagje alle tomatenplakjes en de helft van de mozzarella om en om in twee rijen.
  7. Vul het midden op met de gnocchi en daar overheen de mozarella
  8. Doe de schotel in de oven bak ongeveer 20 minuten, totdat de mozzarella gesmolten is.

Voor twee personen:

Ingrediënten

  • 250 gram gnocchi (bij voorkeur vers van de Italiaan)
  • 1 courgette
  • 1 eetlepel gedroogde Provinciaalse kruiden
  • 2 tomaten
  • 2 bollen mozzarella (liefste light, indien je die niet kan vinden 0,5 bol per persoon)

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)

Energie: 399 kcal
Eiwitten: 19,9 g
Koolhydraten: 51 g
Vetten: 11,8 g
Waarvan verzadigd: 7,3 g
Vezels: 3,1 g

Pompoensoep met feta & munt

En zo doe je het:

  1. Snipper de ui. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui op laag vuur. Meng de pompoenstukjes en tomatenpuree door de ui en bak 3 min. mee. Roer de honing en crème fraîche erdoor. Schenk de bouillon in de pan en breng opnieuw aan de kook.
  2. Draai het vuur lager en laat de soep afgedekt 30 min. zachtjes koken. Pureer met een staafmixer. Breng pittig op smaak met groene tabasco. Schep de soep in de kommen. Snijd de munt fijn. Verkruimel de kaasblokjes boven de soep en garneer met de munt.

Voor twee personen:

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 400 gram pompoenstukjes (voorgesneden)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 70 gram tomatenpuree (uit blikje)
  • 1 theelepel honing
  • 100 ml creme fraiche light
  • 500 ml kippenbouillon
  • 1 tl groene tabasco
  • paar blaadjes verse munt
  • 150 gram feta (kaasblokjes)
  • eventueel een volkorenstokbroodje om lekker in de soep te dopen

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)

Energie: 334 kcal
Eiwitten: 16,9 g
Koolhydraten: 21,5 g
Vetten: 19,5 g
Waarvan verzadigd: 10 g
Vezels: 4,5 g

Indien je het met 5 stukjes volkoren stokbrood eet, kom je uit op 428 kcal! Ook helemaal goed 🙂

Boerenkool Quiche met Rookworst

En zo doe je het:

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 2 min. Voeg de boerenkool en tijm toe en laat al omscheppend slinken. Voeg 1/3 van de rookworst (in blokjes) toe en breng op smaak met peper.
  2. Vet de quichevorm in met olie. Bekleed deze met het ontdooide deeg voor hartige taart. Druk de randen aan en snijd overtollig deeg langs de rand weg. Verdeel de boerenkool over de taartbodem. Snijd de 2/3 rookworst in plakjes en leg op de vulling.
  3. Klop de eieren los met de room, mosterd en peper en schenk over de vulling. Bak de boerenkoolquiche in ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
 Vega: vervang de rookworst voor zachte geitenkaas (250 gram) 

Voor vier personen (een quichvorm is meestal voor 4 personen! Dus lekker voor 4 mensen maken, dan neem je een stukje mee als lunch naar werk)

Ingrediënten

  • 1 grote ui
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 300 gram boerenkool
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 6 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries)
  • 250 gram magere rookworst / 250 gram geitenkaas
  • 5 eieren
  • 200 ml kookroom light

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)

Energie: 420 kcal
Eiwitten: 22 g
Koolhydraten: 23 g
Vetten: 26 g
Waarvan verzadigd: 9,5 g
Vezels: 2,2 g

Ri­sot­to met kas­tan­je­cham­pig­nons

En zo doe je het:

  1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de champignons in stukken.
  2. Verwarm de helft van de olie in een pan en fruit de ui en de knoflook glazig. Schep de tijm en de rijst erdoor. Schenk de wijn erbij als de rijstkorrels glanzen en roer goed door. Laat op laag vuur zachtjes koken tot alle wijn is opgenomen, roer regelmatig door. Voeg scheutje voor scheutje de bouillon toe. Wacht telkens met de volgende scheut, tot het vocht van de vorige scheut helemaal door de rijst is opgenomen.
  3. Verhit ondertussen de rest van de olie in een pan en bak de kastanjechampignons 5 min. op hoog vuur. Bewaar wat van de champignons voor de garnering, schep de rest van de champignons door de risotto. Laat nog 5-10 min. koken, tot de rijst gaar is.
  4. Rasp de kaas. Haal de pan van het vuur en roer de helft van de kaas door de risotto. Breng op smaak met peper en zout. Laat 2-5 min. met de deksel op de pan staan, tot de risotto mooi romig is. Verdeel de risotto over de borden, schep de rest van de champignons erover en bestrooi met de rest van de kaas en wat (versgemalen) peper. Garneer eventueel met een bosuitje.

Voor twee personen

Ingrediënten

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)

Energie: 440 kcal
Eiwitten: 21 g
Koolhydraten: 39 g
Vetten: 21 g
Waarvan verzadigd: 8 g
Vezels: 4 g

Kips­ho­ar­ma met cous­cous & kikkererwten

En zo doe je het:

  1. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit ondertussen de olie in een wok en roerbak de kipshoarma op hoog vuur bruin en gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de uien en de courgette erbij en roerbak 3 min. Giet de kikkererwten af en voeg ze samen met de tomaten toe aan de kipshoarma. Warm ca. 3 min. door.
  3. Schep de couscous er luchtig door.

Vega? Vervang de kipshoarma voor Ve­ge­ta­ri­sche Sla­ger Kipstuck­jes

Voor twee personen

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 100 gram volkoren couscous
  • 200 gram tomaten
  • 1 courgette
  • 1 el olijfolie
  • 150 gram kipshoarma / 150 gram vegetarische kipstuckjes
  • 200 gram kikkererwten (uit blik)

Vega? Vervang de kipshoarma voor Ve­ge­ta­ri­sche Sla­ger Kipstuck­jes

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)

Energie: 477 kcal
Eiwitten: 27 g
Koolhydraten: 50 g
Vetten: 17 g
Waarvan verzadigd: 3 g
Vezels: 9,5 g

AG-Vegat’je

En zo doe je het:

  1. Gooi de aardappeltjes in de pan op middelhoog vuur.
  2. Snij een uitje en 2 teentjes knoflook en voeg die toe aan de aardappeltjes. Goed blijven keren de aardappeltjes zodat alle kanten gelijkmatig warm worden.
  3. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur met een scheutje olijfolie. Doe hier de aspergetips in zonder de harde uiteinden. Die haal je er even vanaf met een scherp mesje.
  4. Snij de courgette in dunne plakjes en voeg toe in de pan met aspergetips.
  5. Verhit nog een kleine koekenpan met een scheutje olijfolie om de vega burgers te verhitten. Beide kanten moeten knapperig worden voordat je ze uit de pan haalt.
  6. Prik een vork in een grote aardappel om te testen of die gaar is geworden. Voeg naar smaak zout en peper toe.
  7. Dek de tafel en maak de borden op zodat je kunt genieten van dit snelle maar heerlijke vega maaltijdje!

Voor twee personen

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gram (tapas) krieltjes
  • olijfolie
  • 1/2 courgette
  • 100 gram aspergetips
  • 2 vega burgers zoals bv de groenteburger van Vivera
  • zout
  • peper

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)

Energie: 567 kcal
Eiwitten: 16,5 g
Koolhydraten: 55,5 g
Vetten: 28,9 g
Waarvan verzadigd: 6,2 g

Varkenshaas met spinazie & yoghurtdressing

En zo doe je het:

  1. Snijd 2 blaadjes spinazie zeer fijn.
  2. Roer de yoghurt om met 1 theelepel Garam Massala, de fijngesneden spinazie en zout en (versgemalen) peper naar smaak. Laat de yoghurt even zo staan, zodat alle smaken kunnen intrekken.
  3. Verhit 1 eetlepel olie in de wok. Roerbak hierin het vlees 3-4 minuten op hoog vuur gaar en breng het met 1 theelepel garam massala en zout en peper op smaak. Neem het vlees uit de wok en houd het (bijv. in aluminiumfolie verpakt) warm.
  4. Verhit de rest van de olie en fruit hierin de ui en de knoflook goudbruin. Schep de spinazie erdoor en roerbak dit 2-3 minuten, tot de spinazie net begint te slinken. Roer de tomaatjes erdoor, warm ze even mee en breng de groenten op smaak met zout en peper. Serveer de spinazie met het vlees en geef de yoghurt als dip ernaast.

Voor twee personen

Ingrediënten

  • 300 g p spinazie
  • 150 ml magere yoghurt (op kamertemperatuur)
  • 2 theelepels Garam Masala (potje a 65 g)
  • 2½ eetlepel olijfolie
  • 200 g varkenshaas (in dunne plakken)
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 1 teentje knoflook (fijngesneden)
  • 250 g cherrytomaatjes (gehalveerd)

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)

Energie: 357 kcal
Eiwitten: 36,8 g
Koolhydraten: 14 g
Vetten: 14,7 g
Waarvan verzadigd: 2,7 g

Tikka Masala met zilvervliesrijst

En zo doe je het:

  1. Kook de rijst volgens aanwijzing op de verpakking
  2. Bak de kip even aan in de pan, voeg de saus toe en laat ca. 15 minuten zachtjes koken tot de kip gaar is.
  3. Kook ondertussen de sperziebonen gaar in een kookpan
  4. Voeg de laatste 2 min de cherrytomaatjes toe aan de saus
  5. Serveer de rijst met de saus en de sperziebonen, eetsmakelijk!

Voor twee personen

Ingrediënten

  • 200 gram sperziebonen
  • 200 gram cherrytomaatjes
  • 125 gram ongekookte zilvervliesrijst
  • Patak Tikka Masala saus in pot
  • 1 el olijfolie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)

Energie: 519 kcal
Eiwitten: 28,4 g
Koolhydraten: 71 g
Vetten: 11 g
Waarvan verzadigd: 2,3 g

Pasta Bolognese

En zo doe je het:

  1. Kook de pasta volgens aanwijzing op de verpakking
  2. rul de gehakt zonder olie in een wokpan, voeg na 4 min de roerbakmix en de passata toe en laat het geheel 10 min sudderen.
  3. Maak op smaak met zout & peper (eventueel kan je er een scheutje oude rode wijn aan toevoegen)
  4. Serveer met geraspte kaas, eetsmakelijk!

Voor twee personen

Ingrediënten

  • 120 gram ongekookte volkorenpasta
  • 500 gram passata (tomatensaus)
  • 150 gram magere rundergehakt
  • 400 gram italiaanse roerbakmix
  • 4 el geraspte 30+ kaas

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)

Energie: 503 kcal
Eiwitten: 34 g
Koolhydraten: 55 g
Vetten: 14,4 g
Waarvan verzadigd: 6,1 g

Courgette soep met zalmsnippers

En zo doe je het:

  1. Fruit in een kookpan een uitje samen met 1 el olijfolie
  2. Snijd de courgette in blokjes en bak deze 3 min op hoog vuur mee, roer regelmatig
  3. Schenk de kippenbouillon erbij, breng het geheel aan de kook en laat de courgette 10 min. zachtjes doorkoken. Pureer de soep met de staafmixer of in keukenmachine. Roer de kookroom erdoor en breng de soep op smaak met peper en eventueel zout. Schep de soep in diepe borden en verdeel de zalmsnippers erover.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie) (zonder broodje)

Energie: 255 kcal
Eiwitten: 10 g
Koolhydraten: 9 g
Vetten: 20 g
Waarvan verzadigd: 0 g

Maandag: Couscoussalade met tonijn

En zo doe je het:

  1. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de citroen en pers hem uit. Breng de bouillon met de helft van het citroenrasp aan de kook en schenk over de couscous. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd de avocado in plakken. Besprenkel de avocado met citroensap.
  2. Doe de blaadjes munt met de rest van het citroensap, olie, 1 el van de gewelde couscous en het water in de keukenmachine. Pureer het geheel tot een saus en breng op smaak met peper en zout.
  3. Stoom de groenten volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Schep de couscous om met 1/3 van de groene saus en schep de stoomgroenten om met 1/3 van de groene saus.
  4. Bestrijk de tonijn met de rest van de olie en gril de tonijn in 2-3 min. vanbuiten bruin en vanbinnen rosé. Bestrooi de tonijn met peper en zout en snijd de vis in plakken. Tip: snijdt de tonijn direct in de pan in stukjes, anders gaart deze te ver door!
  5. Verdeel de couscous en de stoomgroenten over de borden en leg er de plakken avocado en tonijn op. Besprenkel met de rest van de groene saus en strooi er wat citroenrasp over.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)

Energie: 480 kcal
Eiwitten: 25 g
Koolhydraten: 45 g
Vetten: 20 g
Waarvan verzadigd: 3 g

Dinsdag: Prei­ri­sot­to met gei­ten­kaas

En zo doe je het:

  1. Was de prei en snijd in ringen. Verhit de olie in een hapjespan en bak de prei 2 min. Voeg de rijst toe en bak 2 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg de helft van de bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg de rest van de bouillon toe en kook de rijst in 15-20 min. zachtjes gaar.
  2. Neem de pan van het vuur. Snijd de geitenkaas in blokjes. Schep de geitenkaas en de tijm door de risotto, voeg peper toe en schep in diepe borden. Snijd de blaadjes van de peterselie fijn en bestrooi de risotto ermee.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie) 

Energie: 513 kcal
Eiwitten: 14 g
Koolhydraten: 67 g
Vetten: 20 g
Waarvan verzadigd: 8 g

Woensdag: Rijstnoedels met garnalen

En zo doe je het:

  1. Zet een pan met water op het vuur en breng deze aan de kook.
  2. Voeg daarna de noedels in het kokende water en laat deze voor ongeveer 10 minuten op laag vuur doorkoken. (afhankelijk van welke soort noedels je gebruikt.)
  3. Snij de snijbonen in kleine stukjes van ongeveer 2 cm. Kook deze ook in een laagje water (en boter naar wens) totdat ze beetgaar zijn. (Kook ze niet te lang zodat ze nog lekker knapperig zijn).
  4. Pers de knoflook en snij de tomaten in kleine blokjes.
  5. Bak nu de wokgarnalen met de knoflook op middelhoog vuur en 5 minuten later kun je de tomatenblokjes er ook aan toe voegen.
  6. Bak ze kort totdat ze gaar zijn. Breng op smaak met peper en zeezout.
  7. Zijn de noedels klaar, spoel ze dan af met lauw water. Breng ze op smaak met wat olijfolie en wat zeezout en meng deze met de snijbonen en een handje grof gesneden muntblaadjes.
  8. Zijn de garnalen klaar dan kunnen ze in een kom. Meng deze nog met een scheutje olijfolie, de sojasaus en klein scheutje citroensap.
  9. De noedels kunnen nu verdeeld worden op de borden. Daarna kan de garnalenmix er ook boven op.
  10. Strooi er nog wat grofgesneden muntblaadjes overheen en klaar is je gerecht.

Voor twee personen

Ingrediënten

  • 3 handjes gepelde wok garnalen (ongekookt)
  • 150 gram brede rijstnoedels
  • snijbonen
  • 2 grote tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • verse muntblaadjes
  • sojasaus
  • olijfolie
  • een scheutje verse citroensap

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie) 

Energie: 350 kcal
Eiwitten: 9,2 g
Koolhydraten: 61 g
Vetten: 6 g
Waarvan verzadigd: 1 g

Donderdag: Groene Curry

En zo doe je het:

  1. Maak de zilvervliesrijst volgens aanwijzing op de verpakking
  2. Fruit de knoflook en doe daar de currypasta bij en bak 2 min mee. Doe de runderreepjes erbij en bak kort aan.
  3. Blus af met de kokosmelk en voeg de bouillon toe.
  4. Voeg de sperziebonen toe en eventueel wat rode peper en laat 5-10 min inkoken
  5. Doe op het laatst de taugé erbij.

Voor twee personen

Ingrediënten

  • 400 gram sperziebonen
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram taugé
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 150 gram runderreepjes*
  • 75 ml bouillon
  • 100 ml kokosmelk light
  • 50 gram groene curry pasta

*Voor de vegetariërs 150 gram kipstuckjes

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie) 

Energie: 480 kcal
Eiwitten: 28g
Koolhydraten: 63 g
Vetten: 12 g
Waarvan verzadigd: 7 g

Vrijdag: Courgette carbonara

En zo doe je het:

1. Maak de courgette spaghetti volgens aanwijzing van de verpakking (let op laat het heel goed uitlekken, anders wordt het geheel te waterig).
2. Bak de baconreepjes/ vegetarische spekreepjes in een koekenpan zonder olie of boter in 4-5 min. goudbruin. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier
3. Klop de eieren los met de crème fraiche, met zout en peper
4. Meng door de courgette spaghetti het mengsel toe. Roer tot het ei licht stolt.
5. Meng de geraspte kaas, het spek erdoor. Bestrooi met zwarte peper. Eetsmakelijk!

Voor twee personen

Ingrediënten

  • 400 gram courgette spaghetti (https://www.ah.nl/producten/product/wi379923/ah-courgette-spaghetti)
  • 3 eieren
  • 50 gram parmezaanse kaas
  • 150 gram creme fraiche light
  • 100 gram bacon reepjes

*Voor de vegetariërs vegetarische spekreepjes (https://www.ah.nl/producten/product/wi187575/garden-gourmet-vega-spekreepjes)

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie) 

Energie: 480 kcal
Eiwitten: 35 g
Koolhydraten: 14 g
Vetten: 31 g
Waarvan verzadigd: 16 g

Romige spaghetti met aspergetips

En zo doe je het:

  1. Kook de spaghetti ik ruim kokend water gaar.
  2. Haal de kontjes van de aspergetips en bak ze even kort in een koekenpan in een scheutje walnoodolie.
  3. Snij de knoflook en zongedroogde tomaatjes in kleine partjes. Bak dit even kort op in een pannetje met een kleine beetje walnoodolie. Doe in ditzelfde pannetje de champignons in dunne plakjes gesneden.
  4. Maak de saus door de kookroom light te mengen met een snuf nootmuskaat, peper en zout. En voeg hier een handje basilicum en een handje veldsla aan toe. Gooi het in een blender of even kort met de staafmixer een saus van maken. Zet vervolgens op laag vuur om de saus warm te houden.
  5. Serveer de maaltijd door eerst een bedje van veldsla op je diepe bord te leggen. Hier overheen de spaghetti met de saus. Serveer als topping de veldsla, knoflookpartjes, zongedroogde tomaatjes en champignons. Met wat kaas snippers eroverheen. Serveer ernaast de aspergetips en genieten maar!

Voor twee personen

Ingrediënten

  • Voor 2 personen:
    • 200 gram aspergetips
    • 100 gram ongekookte volkoren spaghetti
    • 75 gram veldsla
    • 4 zongedroogde tomaten
    • 2 teentjes knoflook
    • 4 champignons
    • 50 gram parmigiano reggiano
    • 15 ml walnoodolie
    • 100 ml kookroom light
    • verse basilicum
    • peper
    • zout
    • nootmuskaa

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie) 

Energie 493 kcal

Koolhydraten 59,3 gram

Eiwit 19,4 gram

Vet 18,1 gram

Verzadigd vet 5,9 gram

Vezels 8,5 gram

Kabeljauw in tomatensaus

En zo doe je het:

1. Kook de pasta volgens aanwijzing op de verpakking
2. Fruit de knoflook en ui in de olijfolie en voeg de tomatenblokjes en tapenade toe, breng het aan de kook. Breng op smaak met zout, peper en Italiaanse kruiden
3. Doe de kabeljauw erbij, laat op laag 10 min doorprutelen
4. Voeg de laatste 2 min de gehalveerde cherrytomaten toe en serveer samen met de pasta. Eetsmakelijk!

Voor twee personen

Ingrediënten

  • Voor 2 personen:

– 150 gram cherrytomaten
– 200 gram kabeljauw
– 10 stuks zwarte olijven
– 150 gram ongekookte pasta
– 400 gram tomatenblokjes
– 4 theelepels rode tapenade
– 1 el olijfolie
– 1 tl Italiaanse kruiden (gedroogd)

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie) 

Energie 468 kcal

Koolhydraten  67 gram

Eiwit  29,6 gram

Vet  7,5 gram

Verzadigd vet 1,1  gram

Vezels 8,1 gram

Kapsalon maar dan gezond

En zo doe je het:

1. Kruid de kip met de kebab kruiden, liefst een aantal uren of langer van tevoren, zodat de kruiden goed kunnen intrekken.
2. Bak de friet in de Actifry, Airfryer of oven. Bak de kip ook in de oven gaar (of anders in een grillpan)
3. Maak het sausje door alle ingrediënten voor de knoflooksaus door elkaar te roeren.
4. Verdeel de friet over de ovenschaal. Verdeel hierover de kip. Strooi er wat geraspte kaas overheen.
5. Zet kort in een voorverwarmde oven (180 graden hetelucht) tot de kaas gesmolten is.
6. Haal uit de oven en leg de sla, uiringen, komkommer en tomaat erop.
7. Verdeel er wat knoflooksaus overheen.

Voor twee personen

Ingrediënten

400 gr friet of eigen gemaakte friet
• 150 gram kipfilet, in kleine dunne plakjes gesneden
• 1 el kebab kruiden
• 100 gram geraspte kaas (30+)
• 2 kropjes little gem, in reepjes gesneden
• ½ komkommer, in plakjes
• 2 tomaten, in plakjes
• 1/2 ui in fijne ringen

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie) 

Energie: 437kcal
Eiwitten: 41 g
Koolhydraten: 42 g
Vetten: 10 g
Waarvan verzadigd: 5,6 g
Vezels: 8,1 g

Fritatta met naanbrood

En zo doe je het:

1. Kruid de kip met de kebab kruiden, liefst een aantal uren of langer van tevoren, zodat de kruiden goed kunnen intrekken.
2. Bak de friet in de Actifry, Airfryer of oven. Bak de kip ook in de oven gaar (of anders in een grillpan)
3. Maak het sausje door alle ingrediënten voor de knoflooksaus door elkaar te roeren.
4. Verdeel de friet over de ovenschaal. Verdeel hierover de kip. Strooi er wat geraspte kaas overheen.
5. Zet kort in een voorverwarmde oven (180 graden hetelucht) tot de kaas gesmolten is.
6. Haal uit de oven en leg de sla, uiringen, komkommer en tomaat erop.
7. Verdeel er wat knoflooksaus overheen.

Voor twee personen

Ingrediënten

  • 400 gr friet of eigen gemaakte friet
    • 150 gram kipfilet, in kleine dunne plakjes gesneden
    • 1 el kebab kruiden
    • 100 gram geraspte kaas (30+)
    • 2 kropjes little gem, in reepjes gesneden
    • ½ komkommer, in plakjes
    • 2 tomaten, in plakjes
    • 1/2 ui in fijne ringen
  • 1 naanbrood

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie) 

Energie: 534kcal
Eiwitten: 36 g
Koolhydraten: 36 g
Vetten: 26 g
Waarvan verzadigd: 10 g
Vezels: 8,1 g

AGV’tje

En zo doe je het:

1. Verwarm de oven op 200 graden en bak de aardappelen op bakpapier in 20 min gaar
2. Kook (stoom) de broccoli met een klein laagje water in 10 min gaar
3. Verwarm de olijfolie in de pan en bak de tartaartjes 5 min

Voor twee personen

Ingrediënten

400 gram broccoli (de stronk kan je ook eten)
400 gram voorgesneden aardappelen
2 rundertartaartjes
1 eetlepel olijfolie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie) 

Energie: 360kcal
Eiwitten: 33 g
Koolhydraten: 40 g
Vetten: 5,6 g
Waarvan verzadigd: 2 g
Vezels: 8,1 g

Kaas-broccolipasta

En zo doe je het:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook de penne gaar in ruim kokend water. Voeg in de laatste vier minuten de broccoli in kleine roosjes toe. Giet af en zet apart.

2. Verwarm de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de rode ui en knoflook ongeveer 5 minuten in de koekenpan. Voeg de tomatenblokjes, verse basilicum, de tomatenpuree, de paprika, de penne en de broccoli toe. Samen met 250 ml water en laat 2-3 minuten sudderen.

3. Schep het pennemengsel in een ovenschaal. Verdeel de feta en de kaas eroverheen. Bak ongeveer 20 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.Verdeel de verse peterselie eroverheen en geniet!!

Voor twee personen

Ingrediënten

  • 150 gram penne
  • 200 gram broccoli (in roosjes)
  • 1 el olijfolie
  • 1 rode ui (fijn gesnipperd)
  • 2 knoflookteentjes
  • 200 gram tomatenblokjes (uit blik)
  • 2 el verse basilicum (grof gehakt)
  • 2 el tomatensaus
  • 1 rode paprika (in blokjes)
  • 50 gram feta (verkruimeld)
  • 20 gram kaas (naar keuze, geraspt)
  • 20 gram verse peterselie (grof gehakt)

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie) 

Energie: 459 kcal
Eiwitten: 21 g
Koolhydraten: 65 g
Vetten: 11 g
Waarvan verzadigd: 6 g
Vezels: 8 g

Paksoi met mihoen

En zo doe je het:

  1. Maak in een kom een marinade van 1 el olie, 2 el ketjap, 2 el limoensap, peper en zout. Leg de filetlapjes in de marinade.
  2. Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster de cashewnoten in een koekenpan zonder olie of boter in ca. 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
  3. Snijd de stelen en het blad van de paksoi in reepjes. Houd het blad apart. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de stelen 2-3 min. tot ze beetgaar zijn. Voeg het blad toe, roerbak nog 1 min.
  4. Verhit intussen de grillpan. Neem de filetlapjes uit de marinade en gril ze in 1 min. per kant mooi bruin en net gaar. Schep intussen de mihoen door de paksoi en breng op smaak met de rest van de ketjap, de rest van het limoensap en peper en zout.
  5. Verdeel de mihoen met de paksoi over 4 kommen en leg er de ketjaplapjes bij. Bestrooi met de cashewnoten. Lekker met zoete chilisaus.

Voor twee personen

Ingrediënten

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie) 

Energie: 535 kcal
Eiwitten: 31 g
Koolhydraten: 65 g
Vetten: 19 g

Loempiataart

Wij zijn niet echt fan van Chinees afhalen. Je eet vaak voor 3 man zoveel als dat je krijgt. En dan voornamelijk ontzettend calorie rijk. Niet zo handig dus als je wilt afvallen. Daarom hebben we afgelopen week deze gezonde (Valentijns)loempiataart gemaakt bomvol groente. En zo doe je het:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Snijd de kipfilet in hele kleine stukjes. Verwarm 1 eetlepel olie in een wokpan en voeg de kip toe, gevolgd door peper, zout en 1 eetlepel sojasaus.
  2. Bak de kip kort om en om en voeg dan de groenten toe. Gevolgd door nog 1 eetlepel sojasaus. Bak zo’n 4 minuten, de kip hoeft niet gaar te zijn want hij gaart straks na in de oven.
  3. Neem een springvorm met een doorsnede van 24 cm en leg 1 vel filodeeg op de bodem. Leg er vervolgens 6 vellen omheen met de helft van het vel uit de springvorm hangend. Houd 1 vel over.
  4. Schep het groente kipmengsel in de springvorm. Hak de cashewnoten in grove stukjes en strooi deze over de vulling.
  5. Klop de eitjes met 1 eetlepel sojasaus en wat peper los, giet over de vulling heen. Verdeel met een lepel het ei een beetje door de vulling. Leg dan het overgebleven filodeeg midden op de vulling. Sla tot slot de overhangende vellen naar binnen zodat de taart aan de bovenkant dichtgemaakt is met filodeeg.
  6. Bestrijk de bovenkant met een beetje olijfolie. Zet de taart in de oven en bak ‘m in 45 minuten goudbruin. Houd ‘m goed in de gaten want filodeeg kan snel verbranden. Als het te hard gaat kun je de bovenkant afdekken met aluminiumfolie.
  7. Haal de taart dan uit de oven, snijd in punten en serveer met nog een beetje sojasaus!

Voor 1 taart

Ingrediënten

  • 300 gram kipfilet*
  • 3 el sojasaus + een beetje om te serveren
  • 400 gram Oosterse wokgroenten (met veel taugé)
  • 8 vellen filodeeg
  • 1 hand ongezouten cashewnoten
  • 3 eieren
  • olijfolie
  • peper
  • zout

*Liever een vega loempiataart? Vervang de kip voor vegetarische kip of door waterkastanjes. Die koop je bji de Chinese supermarkt in een blikje en zijn heel erg knapperig. Erg lekker als vleesvervanger in dit recept!

Voedingswaarden (per halve quiche) 

Energie: 330 kcal
Eiwitten: 31 g
Koolhydraten: 12 g
Vetten: 16 g

Eggwrap met hüttenkase

En zo doe je het:

Voor twee personen

Ingrediënten

  • 1 avocado
  • 1 bakje cherrytomten
  • 1 bakje hüttenkäse
  • 6 eieren
  • 400 gram roodschillige aardappel
  • 125 gram veldsla
  • verse peterselie
  • pir piri kruiden
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie) 

Energie: 545 kcal
Eiwitten: 16 g
Koolhydraten: 45 g
Vetten: 30 g

Couscous met rundvlees

Een gerecht uit de, jawel, Oriëntaalse keuken staat op het menu. En zo doe je het:

  1. Pak een middelgrote kookpan met 300 ml water en een ruime theelepel Ras el Hanout kruidenmix. Breng het water aan de kook, neem de pan van het vuur en voeg de couscous toe. Met deksel op pan ongeveer 10 minuten laten wellen tot het water volledig is opgenomen.
  2. Terwijl de couscous aan het wellen is de kern van de paprika’s verwijderen en dan in kleine blokjes snijden. Ui pellen en fijnhakken. Blaadjes van munt plukken en fijnhakken, steeltjes niet gebruiken. Helft in een kom doen voor een dip. Munt in kom met yoghurt vermengen en met snuf zout en peper op smaak brengen.
  3. Vlees droogdeppen en evt. als het vlees in grotere stukken is, ca 1-2 cm grote stukken snijden, flinke snuf zout en peper en met nog een kleine theelepel Ras el Hanout marineren.
  4. Grote koekenpan met 2 el olie op middelhoog vuur verhitten. Paprika en ui daarin ca. 2-4 minuten aanbraden met zout en peper kruiden en uit de pan halen. Couscous met een vork losroeren. Groenten met overige munt en couscous vermengen. Evt met zout en peper op smaak brengen.
  5. Koekenpan opnieuw met eetlepel olie op middelhoog vuur verhitten. Vlees in ca. 3-5 minuten gaar bakken. Dan uit de pan halen en kort laten rusten. Couscous over borden verdelen, vlees daarover verdelen en met de yoghurtdip serveren.

Voor 2 personen

Ingrediënten

  • Ras el Hanout kruidenmix
  • 100 gram couscous
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 ui
  • verse munt
  • runderpoulet
  • 150 gram yoghurt
  • zout
  • peper
  • olijfolie

Voedingswaarden (per persoon) 

Energie: 560 kcal
Eiwitten: 33 g
Koolhydraten: 50 g
Vetten: 20 g

Zalmforel met extra’s

En zo doe je het:

Voor twee personen

Ingrediënten

  • 300 gram zalmforel
  • 200 gram champignons
  • 200 gram cherrytomaatjes
  • 100 gram aardappelschijfjes
  • 2 uitjes
  • 4 takjes rozemarijn
  • 2 teentjes knfolook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 verse citroen

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie) 

Energie: 549 kcal
Eiwitten: 40 g
Koolhydraten: 20 g
Vetten: 33 g

Salade met falafel & pompoenhummus

En zo doe je het:

  1. Draai de worteltjes van de bosjes veldsla. Dit kan je overslaan maar wij vinden het lekkerder als de veldsla alleen blaadjes bevat. Leg dit op een bord. Gril de aspergepunten en snijd ondertussen de paprika in blokjes. Bak nu ook de falafel aan weerszijden goudbruin op een middel hoog vuur.
  2. Voeg alle ingrediënten nu toe aan de veldsla en maak af met eventueel wat chili peper naar smaak.

Voor twee personen

Ingrediënten

  • 100 gram veldsla
  • 50 gram aspergepunten
  • 50 gram pompoenhummus
  • 50 gram zwarte bonen (uitgelekt)
  • 1/2 zoete puntpaprika
  • 10 gram zonnebloempitten
  • falafel (garden gourmet falafel)
  • Eventueel: chili peper
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie) 

Energie: 510 kcal
Eiwitten: 17 g
Koolhydraten: 44 g
Vetten: 27 g

Eiwitrijke quiche

Heerlijk een quiche! Helaas bevat het deeg van een quiche vaak veel vet. Hier een variant met weinig vet + koolhydraten en juist veel eiwitten. En zo doe je het:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Snijd de rode ui en champignons in stukken en bak met een eetlepel olijfolie in een wok.
  2. Voeg de gewassen spinazie toe. Laat de spinazie slinken en haal van het vuur.
  3. Meng in een grote kom de eieren en de Hüttenkäse los. Breng op smaak met peper.
  4. Voeg de gewokte groenten toe aan dit mengsel en roer goed door. Voeg de cherrytomaten toe. Schep het mengels in een ingevette quichevorm en bak de quiche ongeveer 50 minuten in de oven.

Voor twee personen

Ingrediënten

  • – 300 gram Hütenkäse
    – 150 gram champignons
    – 150 gram spinazie (gewassen)
    – halve rode ui
    – eiwit van 4 eieren
    – 1 heel ei
    – klein doosje cherry tomaatjes
    – peper
    – quichevorm
    – olijfolie om de vorm in te vetten

Voedingswaarden (per halve quiche) 

Energie: 280 kcal
Eiwitten: 32 g
Koolhydraten: 9 g
Vetten: 12 g

AG-Varkenshaasje

Als echte Hollanders blijft een AGV’tje lekker en makkelijk. Daarom hier weer een heerlijke variant met varkenshaas. En zo doe je het:

  1. Bak de varkenshaas in 1 minuut rondom bruin op hoog vuur. Zet het vuur lager en gaar de varkenshaas nog 12-15 minuten. Neem de varkenshaas uit de pan en laat het vlees afgedekt met aluminiumfolie 1 tot 2 minuten rusten. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  2. Bak ondertussen de aardappeltjes gaar in een klein scheutje olijfolie. Goed blijven omdraaien de aardappeltjes zodat ze gelijkmatig gaar worden. Snij de champignons in dunne plakjes en voeg ze toe aan de pan met aardappeltjes. Naar smaak zout en peper toevoegen.
  3. Kook de sperziebonen gaar in 8-10 minuten. Serveren maar!

Voor 2 personen

Ingrediënten

  • 200 gram varkenshaas
  • 200 gram sperziebonen
  • 200 gram champignons
  • 200 gram aardappelbolletjes
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Voedingswaarden (per persoon) 

Energie: 425 kcal
Eiwitten: 29 g
Koolhydraten: 30 g
Vetten: 19 g

Pasta bolognese uit de oven

De meeste pasta bolognese’s leveren een hoeveelheid calorieën waar je U tegen zegt. Maar wij zijn fan van alternatieven te bedenken zodat je zowel kunt genieten als kunt afvallen. En zo doe je het:

  1. Bereid de schelpjespasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af. Bak ondertussen het extra magere rundergehakt 4-5 minuten in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en het verse basilicum toe en bak ca. 1 minuut. Roer de champignons, de uit en de wortel erdoorheen en bak ca. 3 minuten.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden. Voeg de zongedroogde tomaten en de rode wijn toe aan het gehaktmengsel en roer door elkaar. Breng aan de kook en laat ca. 10 minuten sudderen. Verdeel de pasta over een ovenschaal en verdeel het gehaktmengsel eroverheen.
  3. Verdeel de magere yoghurt over de ovenschaal. Bestrooi met magere kaas en het glutenvrije paneermeel en bak 20-25 minuten in de oven. Garneel eventueel met verse peterselie.

Voor 4 personen

Ingrediënten

  • 150 gram schelpjespasta
  • 300 mager (vegetarisch) rundergehakt
  • 1 el olijfolie
  • 1 el verse basilicum (grof gehakt)
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 150 gram champignons (in schijfjes)
  • 1 ui (fijngesnipperd)
  • 110 gram wortel (geraspt)
  • 30 gram zongedroogde tomaten (pot, fijngehakt)
  • 400 gram tomatenblokjes (blik)
  • 125 ml rode wijn
  • 6 el magere yoghurt
  • 25 gram 30+ kaas (geraspt)
  • 3 el paneermeel

Voedingswaarden (per persoon) 

Energie: 451 kcal
Eiwitten: 25 g
Koolhydraten: 42 g
Vetten: 16 g

Spinazie pasta met vega spekjes

En zo doe je het:

Voor twee personen

Ingrediënten

  • 1/2 bosje bosui
  • 100 gram vegaspekjes (Gar­den Gour­met Ve­ge­ta­ri­sche spe­k­reep­jes)
  • 2 knoflookteentjes
  • 150 gram oesterzwammen
  • 300 gram verse spinazie
  • handje verse rozemarijntakjes
  • 90 gram volkorenspaghetti
  • 2 eetlepels bloem
  • boter
  • bouillonblokje
  • olijfolie
  • bakje cherrytomaatjes

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie) 

Energie: 540 kcal
Eiwitten: 21 g
Koolhydraten: 41 g
Vetten: 28 g

 Bonen avocadoquesadillas

Een warme maaltijd welke je binnen 15 minuten op tafel hebt staan. Hoe lekker is dat op de maandagavond? En zo doe je het:

Voor twee personen

Ingrediënten

  • 30 ml roomkaas light
  • 4 meergranen tortillawraps
  • 200 gram chilibonen (blik)
  • 100 gram guacamole
  • 50 gram gegrilde rode paprika (pot, in reepjes)
  • 60 gram rucola

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie) 

Energie: 481 kcal
Eiwitten: 17 g
Koolhydraten: 65 g
Vetten: 13 g

Courgiatelle

Ik had honger. Maar dan ook echt honger. En dan wil ik niet 10 uur op een ovengerecht hoeven wachten. Daarom maakte ik deze snelle 5 minuten variant. En zo doe je het:

Voor twee personen

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 10 kastanjechampignons
  • 1 rode ui
  • 200 ml tomatensaus met kruiden
  • 1 hand zwarte olijven
  • 6 el hüttenkäse of cottage cheese

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie) 

Energie: 274 kcal
Eiwitten: 13 g
Koolhydraten: 30 g
Vetten: 9 g

Kcal armere pizza

Wie wil dat nou niet: een kcal armere pizza?! Daarom bedachten wij een gezondere variant op de thuisbezorgd.nl en afbakpizza’s. Komtie:

1. Verwam de oven
2. Maak het bodemdeeg volgens aanwijzing op de verpakking. Gebruik 1/4 van de inhoud voor 1 pizza
3. Meng de tomatensaus met de kruiden en verdeel over de pizza
4. Verspreid de kaas, tonijn, ui en olijven over de pizza en bak volgens verpakking in de oven
5. Serveer met rucola en eetsmakelijk!

Voor twee personen

Ingrediënten

– 1/4 pizzabodem volkoren van Koopmans
– 50 gram Passata
– eventueel verse kruiden
– 50 gram geraspte 30 + kaas
– hand rucola
– 50 gram tonijn, uit blik op waterbasis
– 5 zwarte olijven
– 1/2 rode ui

Voedingswaarden (per pizza) 

Energie: 498 kcal
Eiwitten: 37 g
Koolhydraten: 46 g
Vetten: 16 g

Courgetteplaat

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Snijd de aubergine en de courgette in plakjes van een halve centimeter en halveer.
3. Spreid de groenten uit over een bakplaat.
4. Giet de kikkererwten door een zeef en verdeel ook deze over de bakplaat.
5. Besprenkel het geheel met wat olie, peper en zout en schuif de oven in. Bak dit 30 minuten.
6. Maak de couscous volgens aanwijzing op de verpakking
7. Haal dan de plaat uit de oven, strooi de couscous erover en rasp de Parmezaanse kaas over het geheel en zet de bakplaat nog zo’n 5 minuten terug in de oven tot de kaas mooi gesmolten is.

Voor twee personen

Ingrediënten

– 1 aubergine
– 1 courgette
– 200 gram kikkererwten
– 80 gram parmezaanse kaas
– 80 gram (ongekookte) volkoren couscous

Voedingswaarden

Energie: 484 kcal
Eiwitten: 32 g
Koolhydraten: 51 g
Vetten: 14 g

Biefstuksalade

1. Haal 30 min voordat je gaat koken de biefstuk uit de koelkast
2. Vervarm de oven voor op 200 graden en snijd de aardappelen in frietjes en bak ongeveer 20-25 min.
3. Zet een koekenpan op hoog vuur en doe een flinke scheut olijfolie in de pan
4. Bestrooi de biefstukken met zout & peper en bak volgens aanwijzing op de verpakking (wij houden van nog rode biefstukken, maar kies wat je zelf lekker vindt).
5. Laat de biefstukken in aluminium folie nog even rusten
6. Doe het sap van de citroen door de olie en verwarm nog even mee.
7. Verdeel de rucola, tomaatjes, geraspte parmezaan en biefstuk over een schaal of snijplank. En besprenkel met de citroenolie

Voor twee personen

Ingrediënten

– 2 kleine (kogel) biefstukjes
– 50 gram parmezaanse kaas
– 75 gram rucola
– 250 gram cherrytomaten
– 1 citroen
– olijfolie
– 300 gram aardappelen (in frietjes gesneden)

Voedingswaarden

Energie: 456 kcal
Eiwitten: 34 g
Koolhydraten: 33 g
Vetten: 19 g

Spinaziequiche

  1. Snijd de knoflook fijn. Laat het deeg ontdooien. Verwarm 2/3 van de olie in een grote wok of koekenpan en fruit hierin de knoflook totdat hij licht verkleurt.
  2. Schep de spinazie er in delen bij, maar houd 2 flinke handen spinazie apart. Schep om tot de laatste blaadjes beginnen te slinken. Schep de spinazie in een vergiet en laat even uitlekken, druk het vocht er goed uit.
  3. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de taartvorm in. Bekleed de taartvorm met het deeg, plak de plakjes aan elkaar met een beetje water en druk ze goed aan. Klop de eieren in een grote kom los met de slagroom. Snijd de spinazie in stukken, druk nog eens goed het vocht eruit en breng op smaak met de nootmuskaat, peper en zout. Dep droog met wat keukenpapier. Verdeel de uitgelekte spinazie over de taartbodem en schenk het eimengsel erover.
  4. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 50 min. goudbruin en gaar. Schep de achtergehouden spinazie om met de rest van de olie en peper en zout naar smaak en serveer dit als salade bij de quiche.

Voor vier personen

Ingrediënten

– 1 teen knoflook

– 5 plakjes deeg voor hartige taart

– 3 eetlepels olijfolie

– 600 gram verse bladspinazie

– 5 eieren

– 125 ml verse slagroom

– halve theelepel gemalen nootmuskaat

Voedingswaarden

Energie: 450 kcal
Eiwitten: 17 g
Koolhydraten: 29 g
Vetten: 29 g

Zoete aardappelsalade

En zo doe je het:

Voor twee personen

Ingrediënten

  • 1 avocado
  • 600 gram zoete aardappels
  • 2 bosuitjes
  • 10 augurken
  • 1 hand verse platte peterselie
  • 6 eetlepels magere kwark

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie) 

Energie: 523 kcal
Eiwitten: 11 g
Koolhydraten: 70 g
Vetten: 19 g

Udonnoedels met varkenshaas

En zo doe je het:

1. Snijd de varkenshaas in blokjes van 2cm en doe ze in de kom met 3 eetlepels teriyakisaus. Meng door elkaar en laat 30 min marineren. (bewaar de marinade)
2. Snijd de paprika
3. Verwarm de olijfolie in de pan, bak hierin de varkenshaas en de paprika. 1 min op hoog vuur en daarna 5 min op laag vuur
4. Verwarm ondertussen in een andere pan olijfolie, de teriyakisaus-marinade en voeg direct de noedels toe. Blijf goed schudden, anders bakt het aan.
5. Voeg na 3min de paksoi toe, roerbak 2 min mee. Voeg de inhoud van de pannen samen en serveer!

Voor twee personen

Ingrediënten

  • – 150 gram voorgekookte udonnoedels
    – 200 gram varkenshaas
    – 1 paksoi
    – 1 rode paprika
    – 3 el teriyakisaus
    – 2 eetlepels olijfolie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie) 

Energie: 482 kcal
Eiwitten: 31 g
Koolhydraten: 58 g
Vetten: 13 g

Kip pizzaiola

En zo doe je het:

1. Verwarm de oven op 200 graden
2. Verdeel de spinazie in de ovenschaal, giet de tomatensaus eroverheen.
3. Bestrooi de kipfilets met peper en zout en leg ze in de tomatensaus
4. Zet de schaal in de oven voor ongeveer 20 min
5. Kook de spagetti volgens aanwijzing
6. Haal de schaal uit de oven en beleg de kipfilet met een plakje salami met daarom 1 plak mozzarella per kipfilet.
7. Verhoog de temperatuur naar 220 graden en ze de schaal terug voor 5 min
8. Serveer de de kip pizzaiola op een bedje van spagetti!

Voor twee personen

Ingrediënten

– 2 kipfilets
– 300 ml tomatensaus met kruiden
– 2 plakje salami
– 1 halve bol mozzarella
– 150 gram ongekookte volkoren spaghetti
– 200 gram verse spinazie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie) 

Energie: 416 kcal
Eiwitten: 21 g
Koolhydraten: 56 g
Vetten: 10 g

Spiraalquiche

En zo doe je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Was de courgette en de wortels en schaaf deze met een schaaf in lange linten
  3. Doe de slierten wortel in een pan met kokend water en blancheer zo’n 3 minuten
  4. Bedek een ingevette quichevorm met (ontdooide) bladerdeeg.
  5. Rol 1 courgettesliert op en leg deze in het midden van het deeg. Rol daaromheen een sliert wortel. Dan daar weer omheen een sliert courgette, zo ga je door tot de slierten op zijn.
  6. Klopt de eieren met room, peper en zout los in een kom. Giet dit mengels in je quichevorm. En zet 30-45 minuten in de oven. Goed in de gaten houden hoe snel je quiche gaar wordt in jouw oven!

Voor 1 quiche

Ingrediënten

  • 3 courgette
  • 10 wortels
  • 9 plakjes hartige taart deeg uit de vriezer
  • 3 eieren
  • 250 ml slagroom

Voedingswaarden (per kwart) 

Energie: 430 kcal
Eiwitten: 17 g
Koolhydraten: 103 g
Vetten: 32 g

Gevulde taco’s

En zo doe je het:

En zo doe je het:
1. verwarm de oven op 200 graden en bak de paprika’s in hun geheel totdat de huid wat gaat kleuren en het velletje goed loslaat.
2. Snijd de kip in reepjes en marineer met de kruiden. Bak de kip gaar in 1 eetlepel olijfolie.
3. Snijd de avocado in reepjes
4. Haal de schil van de paprika af en snijd de paprika in reepjes.
5. Verhit de taco’s 5 min in de al voorverwarmde oven
6. Vul de taco’s met de reepjes kip, avocado, paprika en wat blaadjes koriander
7. Sprenkel er ten slotte wat sap van de limoen overheen. Eetsmakelijk!

Ingrediënten

– 2 rode paprika’s
– 6 tacoschelpen
– 200 gram kipfilet
– 2 eetlepels picadillo (Jonnie boer kruiden)
– 1 hand verse koriander
– 1 limoen
– 1 avocado’s
– 1 eetlepel olijfolie

Voedingswaarden (per 3 taco’s) 

Energie: 442 kcal
Eiwitten: 25 g
Koolhydraten: 23 g
Vetten: 25 g

Spinazietaartje

En zo doe je het:

  1. Bekleed de bakvorm met hartige taartdeeg (eerst met beetje olijfolie insmeren)
  2. Kook de spinazie even kort 4 minuten en broccoli ook kort 6 minuutjes laat goed uitlekken
  3. Bak ondertussen uitje met koriander en komijn. Als uitje bruin is bak je even kort de spinazie mee zodat ergste vocht eruit is. Dan op laag vuur toevoegen 1 ui en blauwe kaas tot het gesmolten is. Doe dit geheel in de hartige deeg vorm en voeg de cherrytomaatjes en broccoli toe.
  4. Even nog wat geraspte oude kaas erover en dan laatste plakjes bladerdeeg gebruiken om taart dicht te maken.
  5. Smeer geklutst ei uit over bovenkant en strooi sesamzaadjes erover heen. Afbakken in oven 175 graden gedurende 45 minuten en genieten maar!

Ingrediënten

  • Hartige taart deeg 8 stuks
  • Broccoli 1 struik
  • 10 cherrytomaatjes
  • Blauwe kaas
  • Handvol geraspte 30+ kaas
  • 2 eieren
  • Zak spinazie
  • 1 ui
  • olijfolie
  • Sesamzaadjes
  • Kruiden: gemalen koriander, komijn, peper en zout.

Voedingswaarden (per kwart) 

Energie: 436 kcal
Eiwitten: 19 g
Koolhydraten: 46 g
Vetten: 18 g

Zoete aardappelstamppot

En zo doe je het:

  1. Schil de zoete aardappelen, snijd in stukken en kook ze in 20 minuten gaar.
  2. Snij de tomaatjes in dunne plakjes en halveer de walnoten. Bak deze even kort in een koekenpannetje. Snij de geitenkaas in partjes.
  3. Was de spinazie en serveer op een bord. Giet de zoete aardappelen af maar hou wat kookvocht achter in de pan. Stamp de aardappelen fijn met het resterende kookvocht wat je hebt over gehouden. Voeg zout en peper toe.
  4. Serveer de zoete aardappelen op de spinazie met daarover heen de geitenkaas, walnoten en gedroogde tomaatjes.

Ingrediënten

  • 400 gram zoete aardappel
  • 200 gram verse spinazie
  • 50 gram geitenkaas
  • 6 walnoten
  • 4 zongedroogde tomaatjes

Voedingswaarden (per persoon) 

Energie: 569 kcal
Eiwitten: 19 g
Koolhydraten: 61 g
Vetten: 25 g

Een ei hoort erbij

En zo doe je het:

  1. Kook 2 eieren in kokend water 6 minuten (indien je een hardgekookt eitje wilt dan langer koken)
  2. Toast 2 boterhammen in een broodrooster en snij ondertussen de zongedroogde tomaatjes, het uitje en de knoflook in kleine stukjes. Bak dit even kort in een steelpannetje in het vet van de zongedroogde tomaatjes.
  3. Beleg de boterhammen met halvarine, daaroverheen de kaas, met de spinazie, uitjes, knoflook en tomatenpartjes.
  4. Zodra de eitjes klaar zijn, pel je ze en serveer je ze op de boterhammen. Wat peper en zout naar smaak toevoegen smullen maar!

Ingrediënten (voor 2 boterhammen)

  • 2 volkoren boterhammen
  • halvarine
  • 2 zongedroogde tomaatjes
  • half uitje
  • knoflookteentje
  • 1 voorgesneden plak 30+ kaas
  • 2 eieren
  • handje verse spinazie

Voedingswaarden (per twee boterhammen) 

Energie: 544 kcal
Eiwitten: 35 g
Koolhydraten: 46 g
Vetten: 23 g

Bloemkoolpizza

En zo doe je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd ondertussen de cherrytomaatjes, zongedroogde tomaatjes, het uitje en de knoflook in kleine partjes. Bak dit even kort in een steelpannetje in het vet van de zongedroogde tomaatjes.
  2. Zodra de oven is voorverwarmd leg je 1 bloemkoolbodem in de oven en leg je aan beide kanten 2 minuten in de oven zonder beleg om voor te garen.
  3. Snij de buffelmozzarella in plakjes en pluk wat verse basilicum in kleine stukjes.
  4. Zodra de pizzabodem klaar is bestrijk je dit met 2 eetlepels pizza tomatensaus. Daarop leg je wat stukjes buffelmozzarella, cherrytomaatjes, zongedroogde tomaten stukjes, knoflook en ui.
  5. Afhankelijk van de power van je oven nog 5 minuten in de oven verhitten met beleg. Serveer met basilicum en naar smaak peper & zout toevoegen. Genieten maar!

Ingrediënten (voor 1 pizza)

  • 1 bloemkool pizzabodem (http://bit.ly/2nSZqoj)
  • Tomatensaus voor pizzabodem (http://bit.ly/2H6udqW)
  • Buffelmozzarella
  • 2 zongedroogde tomaten
  • cherrytomaatjes
  • half uitje
  • knoflookteentje
  • verse basilicum
  • peper & zout

Voedingswaarden (per pizza) 

Energie: 535 kcal
Eiwitten: 18 g
Koolhydraten: 83 g
Vetten: 15 g

Spinaziequiche

En zo doe je het:

1. Verwarm de oven op 200 graden
2. Laat de spinazie ontdooien (kan ook in de magnetron) en laat uitlekken
3. Ontdooi de plakjes taartdeeg en verdeel over taartvorm of ovenschaal
4. Snipper de ui en knoflook en fruit in de pan, bak de reepjes bacon mee
5. Verwarm ondertussen in de magnetron (of iets eerder uit de koelkast halen) de geitenkaas tot het wat zachter is. Meng dit in een kom met de eieren en peper en zout
6. Gooi de spinazie in de pan, verwarm dit 1 min mee en gooi geitenkaas mengsel erbij en roer om
7. Verwarm 20/25 min in de oven tot die aan de bovenkant goud bruin is! Eetsmakelijk

Ingrediënten (voor 1 quiche)

– 1 ui
– 1 teentje knoflook
– 450 gram spinazie
– 5/6 plakjes hartige taart
– 1 eetlepel olijfolie
– 150 gram baconreepjes
– 100 gram zachte geitenkaas
– 3 eieren

Voedingswaarden (per kwartquiche) 

Energie: 437 kcal
Eiwitten: 26 g
Koolhydraten: 34 g
Vetten: 21 g

Vega moussaka

En zo doe je het:

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de courgettes in dunne plakken. Verhit in een pan de tomatensaus en de tofu in blokjes.
  2. Verhit in een koekenpan de olie en bak de courgette plakken aan beide kanten lichtbruin samen met en uitje en knoflookteen.
  3. Bak in een andere koekenpan de aardappelschijfjes gaar.
  4. Meng de light kookroom met de kaas. Vul de ovenschaal met de courgette plakken, tofu en aardappelschijfjes. Bestrooi met wat zout & peper. Dek af met het kaas kookroom mengsel. Bak de moussaka in het midden van oven nog ca. 15 min.

Ingrediënten (voor 1 ovenschaal)

– 1 ui
– 1 teentje knoflook
– 1 courgette
– 2 eetlepel1 olijfolie
– tomatensaus, zonder toevoegingen
– 150 gram tofu
– 100 ml kookroom light

-30+ kaas 100 gram

– 150 gram aardappelpartjes voorgesneden

Voedingswaarden (per ovenschaal) 

Energie: 541 kcal
Eiwitten: 31 g
Koolhydraten: 30 g
Vetten: 32 g

Pasta ovenschotel

En zo doe je het:

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de courgettes in dunne plakken, de paprika’s in partjes en je ui en knoflook in stukjes. Bak dit in een koekenpan gaar in een scheutje olijfolie.
  2. Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Voeg de tomatensaus toe aan de groentepan. Zodra de pasta gaar is, giet je het af en giet je het in de ovenschotel.
  4. Giet hier overheen het groentemengsel met de tomatensaus en dek af met 2 handjes strooikaas.
  5. Even afbakken in de oven en genieten maar!

Ingrediënten (voor 1 ovenschaal)

– 1 ui
– 1 teentje knoflook
– 1 courgette
– 1 eetlepel olijfolie
– tomatensaus, zonder toevoegingen
– 30+ kaas
– 112 gram volkorenpasta

-rode paprika

– gele paprika

-cherrytomaatjes aan tak 2 takken

Voedingswaarden (per portie) 

Energie: 436 kcal
Eiwitten: 18 g
Koolhydraten: 60 g
Vetten: 12 g

Volkorenpasta met asperges, spinazie en zalm

En zo doe je het

1. Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges. Snijd ze in stukken van 3 cm en kook 4 min. in water. Spoel af onder koud stromend water.
2. Kook ondertussen de pasta volgens aanwijzing van verpakking
3. Bak in een pan de zalm ongeveer 5min op de huid in olijfolie.
4. Verwarm ondertussen de ricotta op middelhoog vuur in een hapjespan of wok. Voeg de aspergestukjes, pasta en spinazie toe en verwarm al omscheppend. De spinazie hoeft niet helemaal geslonken te zijn. Bestrooi met de zalm en (versgemalen) zwarte peper.
4. Bak in een andere pan de zalm ongeveer 5min op de huid in olijfolie.
5. Serveer samen, eventueel met wat parmazaan. Eetsmakelijk!

Ingrediënten voor 2 pers:

– 1 uitje
– 120 gram ongekookte volkoren pasta
– 200 gram groene asperges
– 300 gram verse spinazie
– 100 gram ricotta
– 150 gram rauwe zalm

Voedingswaarden (per portie) 

Energie: 540 kcal
Eiwitten: 38 g
Koolhydraten: 46 g
Vetten: 20 g

Bloemkoolcurry

En zo doe je het:

1. Kook de rijst volgens aanwijzing op de verpakking
2. Fruit een uitje en knoflook in 1 eetlepel olijfolie
3. Bak de currypasta kort mee
4. Voeg de kokosmelk toe
5. Snijd de bloemkool in roosjes en maak de peultjes schoon
5. Gooi de bloemkoolstukjes en peultjes in de pan en mee koken tot gewenste dikte
6. Serveer met de rijst en eventueel wat versgesneden koriander, eetsmakelijk!

Ingrediënten voor 2 pers:

– 1 uitje
– 1 teentje knoflook
– 1 eetlepel olijfolie
– 200 gram peultjes
– 300 gram bloemkool
– 150 gram ongekookte zilvervliesrijst
– 300 ml kokosmelk light
– curry paste, rood

Voedingswaarden (per portie) 

Energie: 463 kcal
Eiwitten: 14 g
Koolhydraten: 75 g
Vetten: 10 g

Bulgur met feta

En zo doe je het:

  1. Fruit in een hapjespan de uisnippers in 1 el olie goudbruin. Schep de bulgur erbij en bak het al omscheppend 5 minuten. Schenk de groentebouillon erbij, roer het om en leg de deksel op de pan. Laat de bulgur zachtjes 10 minuten koken, zodat al het vocht wordt opgenomen. Zet de pan op laag vuur, druppel de rest van de olie over de bulgur en stoof de bulgur, afgedekt, 20 min.
  2. Schep de courgette en de feta kaasblokjes erbij en stoof, afgedekt, nog 5 min. Breng op smaak met zout en peper en voeg peterselie en het amandelschaafsel toe.

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 1 el olijfolie
  • 1 ui
  • 500 ml groentebouillon
  • 1 courgette
  • 150 gram feta
  • 1 eetlepel verse peterselie
  • 1 handje amandelschaafsel
  • 100 gram bulgur

Voedingswaarden (per portie) 

Energie: 540 kcal
Eiwitten: 25 g
Koolhydraten: 43 g
Vetten: 28 g